• Welkom op mijn website!

  “Ik wil werken aan een betere mobiliteit van Nederland, want zonder transport staat alles stil” Lees verder

 • Open data bieden reisadvies op maat

  30 juni − De beschikbaarheid van een breed scala aan verkeersmodaliteiten maakt de reiskeuze voor de reiziger een stuk moeilijker. Gelukkig zijn hiervoor steeds meer hulpmiddelen voorhanden. Slimme apps helpen met het uitzoeken van de snelste weg van A naar B met de trein, bus, tram of taxi. Lees verder

 • Kaartje gekocht? Recht op zitplaats!

  19 mei − Kaartje gekocht? Recht op zitplaats! Betty's bijdrage tijdens het algemeen overleg Spoor. Lees verder

 • Mee op de Hogesnelheidslijn (HSL) naar Rotterdam

  11 mei − Mee op de Hogesnelheidslijn (HSL) naar Rotterdam Lees verder

 • VVD wil ruimte voor langeafstandsbus en hervorming van de taximarkt

  01 april − De VVD wil meer ruimte voor de langeafstandsbus, makkelijker kunnen betalen in het openbaar vervoer en een stapsgewijze hervorming van de taximarkt. Lees hier welke wensen de VVD heeft voor het OV-vervoer. Lees verder

 • Zero tolerance voor OV-geweld

  31 maart − Te vaak ziet OV-personeel zich bij de uitvoering van hun werk nog geconfronteerd met agressie. De OV-poortjes die NS op verschillende stations in Nederland plaatst zullen bijdragen aan meer veiligheid in het openbaar vervoer. Zwartrijden en agressie zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lees verder

 • Opkomen voor de concurrentiepositie van de Nederlandse havens

  22 maart − Onze havens zijn al eeuwenlang een bron van welvaart en werkgelegenheid. Ieder jaar dragen de Nederlandse havens € 38,4 miljard bij aan de Nederlandse economie. 337.000 gezinnen zijn voor hun inkomen afhankelijk van de havens. En we zijn allemaal trots op het feit dat zo’n klein land de grootste haven van Europa herbergt. Helaas staat die positie onder druk door oneerlijk Europees beleid. Lees verder

 • 'Zware kotters naar haven Lauwersoog'

  11 februari − LAUWERSOOG - De provincie Groningen heeft de garantie dat Urker vissers met zware kotters naar Lauwersoog komen en de Eemshaven links laten liggen als de vaargeul bij Westgat wordt verdiept. Lees verder

 • Aandacht voor Schiphol, de Rotterdamse Haven & de Kornwerderzandsluis

  29 november − In het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) worden alle projecten op ruimtelijk gebied van het Rijk, provincies en gemeenten beschreven. Hierin staat bijvoorbeeld de voortgang en stand van zaken beschreven van de aanleg van bepaalde wegen. De VVD heeft tijdens het MIRT-notaoverleg op 29 november aandacht gevraagd voor het ruimtegebrek op de mainport Schiphol, de bereikbaarheid van de Rotterdamse Haven en voor een bredere sluis bij Kornwerderzand. Lees verder

 • Nederland verdient veilig, punctueel en internationaal treinvervoer

  19 november − Nederland heeft het drukst bereden spoornet van alle landen in Europa. Op 7030 kilometer spoor leggen reizigers iedere dag 1,1 miljoen treinreizen af over totaal 145 miljoen kilometer in 2014. Alle goederen legden met elkaar 10 miljoen kilometers af. Die logistieke bewegingen vragen om een goede afstemming tussen spoorbeheerder en spoorvervoerders. In het belang van de punctualiteit van het treinvervoer, in het belang van de veiligheid. Lees verder

 • VVD en PvdA willen snelle treinverbinding Heerlen-Aachen

  17 november − Een snelle treinverbinding tussen Heerlen en Aachen is een stuk dichterbij gekomen. VVD en PvdA zullen hier donderdag aanstaande bij staatssecretaris Dijksma op aandringen. Daarmee is er een meerderheid van de Tweede Kamer voor de snelle treinverbinding waar de Stadsregio Parkstad Limburg al jaren voor pleit. Lees verder

 • CU & VVD bepleiten behoud station Schiedam (OVPro.nl)

  17 november − De ChristenUnie en de VVD hebben vragen gesteld over de status van Schiedam Centrum als intercitystation. Het kabinet wil namelijk dat er in de toekomst geen intercity’s meer stoppen op dit station. Dit wordt gedaan om de frequentie van het treinverkeer te verhogen tussen Den Haag en Rotterdam. Lees verder

 • Museumwerf zoekt jong talent en Utrechtse taxi werkt aan kwaliteit

  27 oktober − Zo af en toe komen er dagen voorbij waarin het brede scala aan vervoersmiddelen in mijn portefeuille de revue passeert. Vervoer over weg en water, vervoer van toen en nu. De week begon met een bezoek aan de Museumwerf in Vreeswijk. Hier wordt met groot respect voor de historische binnenvaart gewerkt aan de restauratie van oude schepen. Lees verder

 • VVD Tweede Kamerleden op werkbezoek over spoor, infra en een gelijk speelveld

  07 september − VVD Tweede Kamerleden Betty de Boer (woordvoerder voor havenbeleid) en Barbara Visser (woordvoerder infrastructuur) brachten op maandag 7 sept 2015 een werkbezoek aan de Rotterdamse haven. Lees verder

 • Goederenvervoer: ter land, ter water, ter spoor

  13 juli − In een aantrekkende economie moeten we luisteren naar de wensen van ondernemers. Zij creëren banen en zijn het verdienmodel van Nederland. Daarvoor moeten consument en ondernemer duurzaam, efficiënt en snel aan hun benodigde goederen komen. Lees verder